Mac Pigment in Basic Red

IMG_3357.jpg

Vandaag wil ik een product laten zien die niet voor iedereen weg gelegd is, namelijk een rood pigment van Mac. Als je mijn blog al wat langer volgt weet je dat ik absoluut niet bang ben voor felle en ongebruikelijke kleuren. Ik hou er juist van om te experimenteren. Ik kreeg dit pigment van een lief vriendinnetje van me, omdat zij hem niet meer gebruikte. Holy moly wat zit er toch onwijs veel product in zo’n potje.

IMG_3353.jpg

Dit product is helaas een PRO product dus je kunt dit product niet bij alle counters krijgen, alleen in de MAC PRO store in Amsterdam.

Mac zegt over het product: Pigment is a highly concentrated loose colour powder that contains ingredients to help it adhere to the skin. Create a subtle wash of colour or an intense effect. Does not streak or cake. Easy to blend and long-lasting. Please note: Pigments are sold by weight not volume. Containers can appear to be less than full due to settling of the product.

IMG_3364.jpg

De verpakking: Het pigment is verpakt in een potje van 3 gram. Dit klinkt misschien niet als veel, maar dit pigment is juist heel zuinig in gebruik. Ik denk eerlijk gezegd dat ik dit potje nooit op zou kunnen maken. Niet omdat ik de kleur niet mooi vind, maar omdat er zoveel in zit!

De pigmentatie van dit pigment: Is perfectie. Een betere rood dan dit kun je niet krijgen. Misschien is het even wennen om met een pigment om te gaan, maar ik gebruik ze de laatste tijd steeds vaker. Je moet wel je kwast goed aftikken omdat je anders fall out krijgt.

IMG_3375.jpg

Als ik rode oogschaduw gebruik, of oogschaduws met een rode ondertoon lijken mijn ogen ook feller blauw. Daarom vind ik rood een leuke kleur om looks mee te maken. Rood kan als je het verkeerd gebruikt echt een afknapper zijn.

IMG_3330.jpg

Ik heb hier een nogal heftige ooglook gemaakt met het pigment. Dit is een look die niet voor iedereen weg gelegd is. Ik wilde voornamelijk laten zien hoe erg gepigmenteerd Basic Red is.

Je kunt pigmenten trouwens voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken: Je lippen, nagels etc. Persoonlijk gebruik ik mijn pigmenten als oogschaduw.

 photo lisa_zps0e047c0a.jpg

Lisa Eldrige heeft bijvoorbeeld hier een model opgemaakt met “velvet” lips. Ze heeft eerst een rood lippotlood gebruikt waarmee ze de vorm van de lippen veranderd heeft. Daarover heen heeft ze Mac lipstick in Ruby Woo aangebracht en daarover heeft ze Mac basic red pigment aangebracht.

Bron

Voordelen:

Je krijgt veel product

Nadelen:

Dit pigment van Mac kost
Gebruik jij wel eens rood in een look?

Liefs Wies

Advertenties

28 gedachtes over “Mac Pigment in Basic Red

  1. Woa, de lippen van het model zijn echt gorgeous! Prachtig hoe intens de kleur naar voren komt. Zelf gebruik ik ook weleens rood in make-uplooks, maar het is zo moeilijk om de ideale rode kleur te vinden. Maar this one is just perfect!

  2. Ja wat kost het nou gekkerd? :p ik vind dit echt heel mooi!!! Ook heel tof dat jij dit soort kleuren gewoon draagt en er zulke interessante looks mee maakt, daar word ik blij van

  3. […] ionic Curl mascara gebruikt. Ik heb op mijn lippen occ liptar in vintage gebruikt en daaroverheen Mac Basic red opgedept. Andere producten die ik heb gebruikt: ♥ Nars Sheer glow foundation in Mont Blanc […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s