Essence all about matt powder vs MAC prep+prime stranslucent finishing powder

IMG_2133
Ik gebruik altijd over mijn foudation heen een poeder, om mijn gezicht te matteren en zodat mijn makeup langer blijft zitten. Ik vind het het prettigste om een translusent poeder te gebruiken omdat dit het natuurlijkste oogt. Translucent poeders zijn er maar in één kleur die geschikt is voor voor alle huidskleuren. Ik vind wel dat translucent poeders grauw uitslaan op een donkere huidskleur. Eigenlijk gebruik ik al jaren alleen maar MAC poeders. Deze vind ik nog steeds super goed, maar wel wat aan de dure kant. Toen mijn MAC prep + prime translucent poeder op was besloot ik om een keer een translucent poeder te proberen van een goedkoper merk. Het is die van Essence geworden, en guess what: ik vind hem zo fijn dat ik hem al twee keer gekocht heb.

Prijs
MAC prep +prime translusent finishing powder kost €21,50
Essence all about matt powder kost €2,99
winner: Essence 1-0

inhoud
MAC prep + prime translusent finishing powder bevat 6,3 gram.
Essence all about matt powder bevat 8,0 gram.
winner: Essence 2-0

werking
Hier gaat het uiteindelijk om: ik vind dat ze het allebei even goed doen! Beide poeders fixeren goed en je make-up blijft echt langer zitten. No winner. 2-0

Verpakking
MAC prep + prime translusent finishing powder heeft een mooiere verpakking dan die van essence. Die van Essence ziet er cheap uit (maar dat is hij ook!), en kan lastig zijn om te openen. Daarbij heeft de MAC poeder ook een spiegeltje en dat is handig voor onderweg.
Winner: MAC 2-1

Verkrijgbaarheid
Mac is moeilijk om te kopen. Er zijn maar een paar verkooppunten in Nederland. Tegenwoordig kun je MAC online bestellen (dit kon eerst niet, alleen uit het buitenland). essence kun je gewoon bij elke kruidvat of trekpleister kopen.
winner Essence 3-1

Conclusie
De essence poeder is voor mij een winner. Dat de verpakking minder mooi is kan ik wel mee leven. Met de essence all about matt powder krijg je meer voor minder.

Wat is jouw favoriete poeder?

Advertenties

9 gedachtes over “Essence all about matt powder vs MAC prep+prime stranslucent finishing powder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s